Demozaiekmakers

Biografie

Kunstenares

grand met lil siteLilian Fäustle, geboren in 1975 te Hamburg, groeide op in Baarn en woont sinds 1994 Amsterdam. Geboren in een kunstenaarsnest, is creativiteit en liefde voor schoonheid haar met de paplepel ingegoten. Hoewel zij in eerste instantie een communicatiestudie verkoos boven de kunstacademie is zij altijd blijven schilderen, tekenen en keramieken.

Tijdens haar wereldreizen, en later ook door haar werk als reisleidster op verre bestemmingen, raakte zij gefascineerd door ornamentele kunst uit het oosten en westen. Mozaiek kwam tijdens een ontspannen vacantie tijdens een moment van mijmerend aan niets specifieks denken, opeens als idee binnen, en is nooit meer weggegaan.

Lilian Fäustle werkt sinds 2001 als zelfstandig beeldend kunstenaar en is lid van de BBK en de AIMC (Internationale vereniging voor hedendaagse mozaïekkunstenaars). Zij maakt naast vrij werk voor exposities vooral mozaïek in opdracht voor particulieren en bedrijven. Haar projecten kun je bekijken in gallery, scholen en community art.

Lilian is als docente verbonden aan verschillende mozaïekscholen in Nederland. Daarnaast heeft zij in Ravenna een opleiding voor klassiek Italiaans mozaïek gevolgd. Lilian heeft de afgelopen 15 jaar duizenden cursisten mogen lesgeven, van beginners tot gevorderden, en zij wordt door zowel kinderen als ook volwassenen ervaren als een ervaren, bevlogen en enthousiaste docente

Lilian’s werk is regelmatig te zien in galeries en op beurzen; in 2007 won zij de ‘organizations favorite’ prijs van de Internationale Mozaiekbiennale in Chartres voor haar vrije werk. Om vernieuwend te blijven werken creëert Lilian Fäustle regelmatig nieuw werk tijdens artist in residencies in Europa en Indonesië. En in Nederland weten steeds meer buurtinitiatieven haar te vinden om mozaiekprojecten in de openbare ruimte te begeleiden.

‘Mozaïek is de perfecte kunstvorm voor groepswerken. Ik heb er enorm plezier in om jonge mensen zo te begeleiden dat creativiteit en zelfvertrouwen een ‘boost’ krijgen, en het resultaat fleurt ook nog eens de buurt op! Samenwerken en iets prachtigs maken geeft een grote voldoening en mijn hart gaat ervan open’.

Sinds zomer 2016 heeft Mandalay Mosaic Design, na jarenlange nauwe samenwerking, het gerenommeerde mozaiekbedrijf S-tiles overgenomen.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
0