Demozaiekmakers

community art projecten

Samenwerken aan mozaiekproject bevordert het thuisgevoel in je wijk én het maakt je pleintje of straat mooier en dus leefbaarder. Heel veel redenen dus voor een mozaiek kunstwerk bij jou in de wijk!

Wil je daarbij hulp van professionals die er écht verstand van hebben? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak. Wij kunnen je ook helpen bij de budget aanvraag en zorgen uiteraard dat we  binnen jouw buurtinitiatief budget blijven.

Gentiaanplein

Dit pleintje in Amsterdam Noord lag er opgeknapt maar verlaten bij. De buurt onderling kende veel veranderingen, nieuwe bewoners mixten nog niet echt met de oude garde, en de kinderen hadden behoefte aan speelplekken die samenspelen bevorderen – niet alleen maar een glijbaan. Het masterplan om alles leuker en vrolijker te maken omvatte een nestschommel, fijne bankjes in de zon, en een kleurig gemozaiekt picknickset zodat je ook eens je boterham of je bordje pasta onder de kersenboom kon opsmikkelen.

Het ontwerp voor het mozaiek is ontstaan door een kleurwedstrijd voor jong en oud, het mozaiek zelf is gemaakt door de jeugd tijdens workshops op het plein, en de tafel is tijdens een buurtfeest in gebruik genomen.

Nu is het plein goed bevolkt, er is meer contact tussen de buren, en de picknicktafel is een heerlijke plek geworden om bij elkaar te zitten. Niet alleen voor eten, maar er wordt bijv. ook schooltje aan gespeeld, of ganzenbord (een spel dat op de tafel in het mozaiek is verwerkt), of er worden knutselspullen meegenomen – kortom, een heel nieuw gebruik van het speelplein!

Materiaal: glas en keramiek.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Lianderhuisje

Op het van Hogendorpplein in Amsterdam West ergerden de bewoners zich al tijden aan het uiterlijk van een electriciteitshuisje, dat vaker wel dan niet met grafity was bewerkt.

Tijdens dit project werkten honderden buurtgenoten mee om hier een mozaiek van maarliefst 34 m2 te realiseren, onder bezielde leiding van Lilian Faustle en Gwenny Sitters. Het ontwerp is gemaakt door buurtbewoonster en initiatiefneemster Ursula Krone, de tekeningen zijn gemaakt door leerlingen van de Westerparkschool, die direct aan het pleintje ligt.

Materiaal: vorstbestendige keramiek

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Haarlem Zuid

Bij de herinrichting van Europawijk Zuid in 2009 wilde men de bewoners meer in contact brengen met elkaar en een fleurig accentje zetten in de nieuwe groenstroken.

De ontwerpen zijn gekozen door de buurt, het mozaiek is gemaakt met de bewoners, en ook nu nog staat het mozaiek er tiptop bij. Het is een geliefde ontmoetingsplek en de trots van de wijk! In opdracht van S-tiles mozaiek.

Materiaal: vorstbestendig keramiek en glas.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Woesterdel

De nieuwe woonwijk Westerdel in Broek (NH) heeft in 2015 twee speel eilanden in gebruik genomen. Een plek waar jongere en oudere kinderen kunnen spelen in een natuurlijke omgeving. In het speelse metselwerk zijn mozaieken aangebracht die door buurtkids ( tussen 4 -11 jaar) zijn gemaakt tijdens de opening. Glimmende juweeltjes in nissen en spleten, die de fantasie nog lang zullen stimuleren.

Materiaal: glasmozaiek en kiezels

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Borobudur -Eloprogo

Het kunstenaarslandgoed ‘Eloprogo’ naast de Borobudur is gebouwd op een mystieke pelk, en de bouwsels zijn gemaakt van uitsluitend gerecycled materiaal; de stenen komen uit de rivieren die langs het landje stromen, houten palen zijn onbewerkte oude boomstammen en alles is organisch van vorm. Een aanrader voor een ieder die op een bijzondere plek wil logeren tijdens een bezoek aan de Borobudur tempel.

Voor de nissen die bedoeld zijn om snachts met olielampjes de weg te verlichten, heb ik mozaiekjes gemaakt die ‘Elf grotto’s ‘ zijn gedoopt. Ook ben ik gevraagd een stupa van steden uit de rivier te bemozaieken met een motief dat lokaal een diep spirituele waarde heeft. Dit is geworden ‘Gunungan’, het blad uit de wayang traditie die symbool staat voor overgang, transitie. Hier wordt elke dag wierrook gebrand, en het is een plek waar iedere bezoeker even stilstaat tijdens een wandeling over dit schitterende land.

Materiaal: steen, glas, goud.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

WERK IN UITVOERING:

Stoeptegels Heggerankweg, Nigelleplein, Lupineplein.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
0