Demozaiekmakers

Kwartiermaken

Community building – mozaïeken met je buren

Samenwerken aan hetzelfde project bringt buren niet alleen dichter bij elkaar doordat je elkaar in een ongedwongen sfeer kunt leren kennen, maar het bevordert ook  het thuisgevoel in je wijk én het maakt je pleintje of straat mooier en dus leefbaarder.  Heel veel redenen dus voor een mozaïek bij jou in de wijk!

Wil je daarbij hulp van mensen die er verstand van hebben? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak. Een picknickset inclusief mozaiek (ontwerp, workshops, materiaal, installatie etc) is er al vanaf 5.000 euro, een bankje kan al vanaf 2.000 euro.   Dit past binnen de meeste buurtinitiatief budgetten. Wij helpen je ook graag bij het vinden van de juiste subsidie en zorgen ervoor dat jullie er op alle vlakken veel uit zullen halen.

Gentiaanplein

Dit pleintje in Amsterdam Noord lag er opgeknapt maar verlaten bij. De buurt onderling kende veel veranderingen, nieuwe bewoners mixten nog niet echt met de oude garde, en de kinderen hadden behoefte aan speelplekken die samenspelen bevorderen en een plek om buiten te eten.

Het ontwerp voor het mozaiek is ontstaan door een ontwerpwedstrijd voor jong en oud, het mozaiek zelf is gemaakt door de jeugd tijdens workshops op het plein, en de tafel is tijdens een buurtfeest in gebruik genomen.

Nu is het plein goed bevolkt en de picknicktafel is een heerlijke plek geworden om bij elkaar te zitten.

Materiaal: glas en keramiek.

Lupineplein

Het Lupineplein werd niet optimaal gebruikt en kon wel wat kleur gebruiken. Vandaar het initiatief van een aantal bewoners om het plein op te knappen. Tijdens workshops op het plein werden mozaieken gemaakt voor de 2 picknicktafels en voor een muurtje.

Nigelleplein

Boombakken opfleuren

Anselmushofje

Moestuin bakken opfleuren met de buurtkinderen.

Van Hogendorpplein ‘Lianderhuisje’

Van lelijk electriciteitshuisje naar pronkstuk op het plein. Ontwerp door leerlingen van de Westerparkschool, mozaiek gemaakt met meer dan 200 buurtbewoners.

Haarlem Zuid


Picknicktafels bij herinrichting groenstroken.

Noorder Speeltuin Amsterdam
Buitenveldert


plantenbakken bemozaieken in het Huis van de Wijk, met senioren.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
0